کاربرد کف فرش بتنی در ساخت و ساز شهری


کاربرد پلاک بتنی در سازه‌ها متنوع می‌باشد. بتن پلاک یک نوع کفپوش ساختمانی است که از بتن اکسپوز تولید می‌شود. پلاک بتنی به دلیل قیمت مقرون به صرفه و دوام بالا در بین مهندسان و پیمانکاران محبوبیت خاص خود را دارد. امروزه معماری داخلی و معماری خارجی ساختمان‌ها و به ویژه نمای ساختمان‌ها بسیار مهم است و خوشبختانه با استفاده از پلاک بتنی و انواع کاربرد آن در نماسازی، ساخت دیوار، کفپوش ساختمان، پشت بام و غیره این امر میسر شده است.

 کاربرد پلاک بتنی در ساخت و ساز شهری می‌تواند برای کفپوش پیاده رو ها، پارکینگ‌ها، محوطه سازی، نمای ساختمان‌ها، دیوارهای جدا کننده، سقف‌های مجلل و غیره کاربرد فروانی داشته باشد. بتن پلاک بر اساس شرایط محیطی می‌تواند طرح و الگوهای متنوعی داشته باشد. که زیبایی و جذابیت سازه‌ها را افزایش خواهد داد. کاربرد بتن پلاک در محیط‌های داخلی و خارجی به عنوان عنصر زیباسازی و مقاوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلاک بتنی دارای مزایایی از جمله: دوام بالا، تنوع زیاد، نگهداری آسان، مقاومت در برابر سایش، ضربه، آب و هوا و آتش است.

 

بررسی کاربرد پلاک بتنی از دو جنبه

جنبه اول بررسی کاربرد پلاک بتنی به عنوان کفپوش بتنی که مدام عابران پیاده و یا وسیله نقلیه بسته به محل کاربرد و نصب محصول، بر روی آن حرکت می‌کنند. این حرکات مستمر به معنای وارد کردن ضربات مداوم و پی در پی است که بر روی سازه بتن پلاک وارد می‌شود. در طولانی مدت سازه مورد نظر باید تحمل و مقاومت بالا داشته باشد تا دچار فرسایش، ترک و شکستگی نشود. اگر پلاک بتنی به سرعت شکل خود را از دست بدهد به معنای بار اقتصادی اضافه‌ای است که به صاحبان پروژه تحمیل خواهد شد.

زاویه دوم مورد بررسی تماس بتن پلاک با محیط بیرونی است. این محصول معمولا در محیط‌ های باز مانند باغ، پارک، حیاط، پیاده رو ها و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. قرار داشتن در محیط بیرونی آسیب‌هایی نیز به دنبال خواهد داشت. برای مثال وجود آب، باران، خورشید، مواد شیمیایی و گرد و غبار هر یک می‌توانند برای از بین بردن یک سازه کافی باشند.

پس برای استفاده از محصولی در چنین محیط هایی باید در مورد دوام و مقاومت محصول اطلاعات کافی داشته باشیم. پلاک بتنی با توجه به کاربردهایی که دارد و استفاده از آن در هر یک از این مکان‌ها، این امر را به خوبی نشان می‌دهد که بتن پلاک محصولی با دوام و مقاومت بالا می‌باشد که همین امر باعث کاربرد گستره آن صنعت ساخت و ساز شهری شده است.

 

پلاک بتنی در پیاده رو ها

  

پلاک بتنی یا سطح موزاییکی!!

پلاک بتنی یکی از عناوین جدید است که برای کاربرد جدید بتن، اختصاص یافته است. این محصول جدید همراه با سایر محصولات جدید و نوین که به بازار عرضه شده توانسته پیشرفت بزرگی در نماسازی و ساخت کفپوش های بتنی به همراه آورد. در واقع بتن پلاک همان بتن اکسپوز است که در ابعاد مورد نظر و مناسب با فضایی که قرار است در آن قرار بگیرد، به کار گرفته می‌شود.

معمولا ابعاد پلاک بتنی، در سایزهای کوچک و در چینش های زیبا و متنوع در کنار هم قرار می‌گیرند. تا سطح پوشیده شده از بتن پلاک سطحی زیبا داشته باشد. کاربرد پلاک بتنی در پیاده رو ها باعث شده جایگزینی مناسب برای سطوح موزاییکی و یا آسفالتی در پیاده رو ها باشد. استفاده از بتن پلاک به جای سطوح موزاییکی، هم از لحاظ هزینه مقرون به صرفه است و هم از لحاظ نصب و اجرا بسیار پر بازده‌تر است.

پلاک بتنی دارای وزن سبک‌تری می‌باشد. جابه جایی و حمل آن از کارخانه و پس از تولید به محل نصب، ساده‌تر است و کمتر دچار آسیب و شکست می‌شوند. همچنین نصب پلاک بتنی بسیار آسان است و همین امر باعث شده که امروزه متولیان برای ساخت و ساز شهری و پوشش‌های خیابانی به ویژه برای پیاده رو ها و راه‌های کنار جاده از پلاک بتنی استفاده کنند.

علاوه بر آنچه گفته شد، راه رفتن بر روی بتن پلاک احساس بهتری را نسبت به سایر مصالح ساختمانی که برای کف سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، منتقل می‌کند. گویی که از لحاظ اصطکاک در مرتبه‌ی مناسبی است که حس اطمینان را به کسی که بر روی بتن پلاک راه می‌رود منتقل می‌کند. همچنین به دلیل یکنواختی که سطحی که دارد باعث خستگی پا در پیاده روی های طولانی مدت نمی‌شود.

 

کاربرد پلاک بتنی

 

مزیت‌های استفاده از بتن پلاک در ساخت و ساز

مزیت‌های استفاده از بتن پلاک در ساخت و سازه به شرح زیر است:

زیبایی سازه

یکی از مزیت‌هایی که سبب شد سازندگان به سمت استفاده از بتن پلاک گرایش پیدا کنند بحث زیبایی بصری بوده است. مباحث زیبایی و جلوه‌ای که این بتن پلاک دارد در ساخت و ساز شهری بسیار حائز اهمیت است. زیرا مورد توجه مشتریان و استفاده کنندگان از محیط قرار می‌گیرد.  

پایداری سازه

مهم‌ترین بحث در استفاده از پلاک بتنی، بحث پایداری است. یعنی پلاک بتنی مورد استفاده بتواند در مدت زمانی طولانی و در اثر عوامل مختلف محیطی از خود مقاومت نشان داده و تغییر شکل پیدا نکند. به خصوص پلاک بتنی وقتی که برای ساخت پیاده رو ها و راه باغ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقرون به صرفه بودن

کارشناسانی که در حوزه طراحی‌های سازه‌ای فعالیت دارند؛ یکی دیگر از مولفه‌های امتیاز بخش بتن پلاک را هزینه پایین آن می‌دانند. این هزینه کمتر، موجب صرفه جویی بیشتری در نگاه کلان شده و درراستای منفعت ملی به حساب می‌آید. به خصوص در بخش‌هایی وسیع که از بتن پلاک استفاده می‌شود.

بهینه سازی مصرف انرژی

علاوه بر سادگی تولید پلاک بتنی، جابه جایی راحت، سهولت نصب و همچنین پایین بودن هزینه‌های انجام شده؛ همگی با هم باعث می‌شوند انرژی مصرف شده در کل این فرایند، نسبت به زمانی که از مصالحی به غیر از بتن پلاک برای پوشش دیواره‌ها و یا کف‌های یک سازه استفاده می‌شود؛ کمتر باشد. این کمکی است به بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز شهری.

مراقبت و نگهداری از پلاک بتنی

سنگ فرش‌های بتنی به دلیل دوام بالا، جذابیت‌های زیبایی و کاربرد گسترده، یکی از گزینه‌های محبوب برای فضای داخلی و خارجی هستند. با این حال طول عمر و عملکرد درست پلاک بتن و همچنین سنگ فرش ها، تا حد زیادی به طراحی متفکرانه، تعمیر و نگهداری منظم و به موقع بستگی دارد؛ زیرا ممکن است به دلیل بی توجهی و تردد وسایل نقلیه و رفت و آمد زیاد در معرض سایش و شکسته شدن قرار بگیرند. در ادامه مقاله به بررسی روش‌های نگهداری و مراقبت از پلاک بتنی خواهیم پرداخت:

گام اول: طراحی اصولی پلاک بتنی

  • نوع استفاده و کاربری فضا را مشخص کنید. بطور مثال گذرگاه‌های سواره به سنگ فرش های ضخیم با پایه محکم‌ترنسبت به پیاده رو ها نیاز دارند.
  • اندازه، شکل، بافت و رنگ پلاک‌های بتن بر روی کیفیت پروژه تاثیر خواهد داشت. بنابراین انتخاب مدل مناسب با توجه به سبک معماری آن منطقه و شرایط آب و هوایی آن منطقه می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
  • زهکشی غیر استاندارد پلاک بتنی منجر به تجمع آب می‌شود و رطوبت حاصل از آن می‌تواند به مرور زمان پایه‌های نگهدارنده پلاک بتنی کفپوش را تخریب کند. با طراحی یک شیب ملایم به راحتی می‌توان آب اضافه را هدایت و تخلیه کرد.

گام دوم: نگهداری از پلاک‌های بتنی

  • علاوه بر جارو کردن، باید پلاک‌های بتنی را عمیق پاکسازی کرد. روش‌های مختلفی برای از بین بردن لکه‌های سرسخت و کثیفی ریشه دار وجود دارد که هر کدام بر اساس شدت لکه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • درزگیری و آب‌بندی کردن پلاک‌های بتنی یکی از موثرترین و مهم‌ترین اقدامات مراقبتی برای حفظ ظاهر و کارایی کفپوش است که عمر سازه را برای چندین سال تضمین می‌کند.

گام سوم: تعمیر پلاک‌های بتنی

  • ماهیت ماژولار پلاک بتنی، تعویض قطعات آسیب دیده را آسان می‌کند.
  • با گذشت زمان، پلاک بتنی در اثر رفت و آمد زیاد یا حرکات طبیعی زمین ته نشین و یا جابه جا می‌شوند. می‌توان با برداشتن قطعات آسیب دیده، مرتب سازی و فشرده سازی پایه، پلاک‌های بتنی را اصلاح کرد.

 انواع کاربرد پلاک بتنی

 

مقاله پیشنهادی: تمیز کردن کف پوش های بتنی

 

مزایای استفاده از پلاک بتنی چیست؟

مزایای استفاده از پلاک بتنی در سازه عبارتند از: زیبایی سازه، پایداری سازه، بهینه سازی مصرف انرژی، مقرون به صرفه بودن.

انواع کاربرد بتن پلاک در ساخت و ساز شهری چیست؟

کاربرد پلاک بتنی در ساخت و ساز شهری برای کفپوش پیاده رو ها، پارکینگ‌ها، محوطه سازی، نمای ساختمان‌ها، دیوارهای جدا کننده، سقف‌های مجلل و غیره  می‌باشد. 

 

دیدگاه شما (0)